Zin in een lekker stukje taart voor bij je koffie, thee of warme chocomelk? Dan is deze frangipanetaart met glazuur misschien een goed idee. Het recept van Piet Huysentruyt (uit SOS Piet 2) is heel eenvoudig en kan - volgens mij - niet mislukken.
Wat heb je nodig?
Voor het deeg
3 eieren
150 g amandelpoeder
150 g bloemsuiker
120 g boter
50 g bloem
1 vel bladerdeeg
100 g abrikozenconfituur
Voor het glazuur
250 g poedersuiker
water
citroensap
Aan de slag
1) Meng de eieren, het amandelpoeder en de bloemsuiker.
2) Roer de zachte boter en de bloem erdoor en meng totdat alles één geheel vormt.
3) Laat het deeg 3 uur rusten, want door het te kloppen is er veel lucht in gekomen. (Anders komt het deeg te snel omhoog tijdens het bakken en kan het overlopen).
4) Verwarm de oven voor op 180°.
4) Leg het bladerdeeg in de bakvorm (Best geen stenen vorm, want dan zal het deeg onderaan niet goed gebakken zijn).
5) Smeer de abrikozenconfituur op het bladerdeeg en bedek het vervolgens met het frangipanedeeg.
6) Zet het geheel 35 minuten in de oven.
7) Haal de taart uit de oven en bedek met het glazuur. Dat maak je door het poedersuiker te mengen met wat water en eventueel een druppel citroensap.
Tips
Een vriendin raadde me aan om de taart de volgende keer eens met kruimeldeeg te maken, want dat zou volgens haar nog lekkerder zijn.
Smakelijk!
Lots of love,
Jolien
YUMMIE! kwijl kwijl kwijl ;-)
BeantwoordenVerwijderenHij ziet er wel erg lekker uit zo met dat glazuur. Aangezien ik vakantie heb komt deze op mijn te maken lijstje :) (Je had me toen je zei dat hij niet kon mislukken :P)
BeantwoordenVerwijderenZiet er jummie uit! Stuur ook even een stukje hiernaartoe!
BeantwoordenVerwijderenZiet er inderdaad lekker uit !
BeantwoordenVerwijderenHoe hoog is de bakvorm die je gebruikt?
Ik heb enkel een lage taartvorm, denk ik.
Goh, niet zo hoog. Denk 5cm ofzo. Das de vorm dat mijn mama ook gebruikt voor groententaarten enzo te maken :)
Verwijderen