Wat heb je nodig? (voor zo'n 15 koekjes)
125 g boter
6 eetlepels poedersuiker
175 g zelfrijzende bloem
3 eetlepels maïzena
200 pure chocolade
beetje melk
Aan de slag!
1) Verwarm de oven voor op 190° (ik zette hem op 160°, omdat ik een heteluchtoven heb).
2) Voeg de boter, suiker, bloem en maïzena bij elkaar en kneed het geheel.
3) Smelt 75 g chocolade en voeg het bij het deeg.
4) Voeg wat melk toe om het geheel wat vochtiger te maken.
5) Leg bakpapier op je ovenrooster of vet je bakplaat in.
6) Rol bolletjes van het deeg, druk die plat en leg ze op je bakplaat.
Voor het bakken |
7) Bak de koekjes 12 à 15 minuten in de oven.
8) Haal de koekjes uit de oven en laat ze even rusten.
Na het bakken |
9) Smelt de resterende chocolade en doop er de helft van elk koekje in.
10) Laat de koekjes nog even rusten, zodat de chocolade kan stollen!
Na het dopen in de chocolade - Smakelijk! |
Ik heb daarstraks al eens een klein stukje geproefd toen de koekjes nog warm waren en ze smaakten erg lekker. Ideaal voor bij een tas warme chocomelk en een leuke serie!
Jolien
* Gebaseerd op het recept "Weense chocoladevingers" uit Chocolade: makkelijke, overheerlijke recepten, stap-voor-stap beschreven
Ahhh heerlijk, nu heb ik trek. Thanks ;-)
BeantwoordenVerwijderenAaaaah, dat ziet er echt heel lekker uit!
BeantwoordenVerwijderen